Metin2 Haritaya ( Mapa ) Slot Ekleme

Metin2 Haritaya Slot Ekleme

Bir çok pvp serverler açan arkadaşların ortak sorunu aslında konumuz olan haritaya slot eklemek. Aslında çok basit bir olaydır eğer bir pvp sahibiyseniz ve oyundan anlıyorsanız bu işlemi kolayca yapabilirsiniz. Özet geçecek olursak bu işlemi yapmak için oyuna FTP ile bağlanmanız lazım gerçi değişiklerin oyuna yansıması için sunucuyu tekrar başlatmanız gerekecek bunun içinde SSH ile de bağlanmamız lazım yani FTP ve SSH yeterli olacaktır uzatmadan konuya geçelim.
Birinci olarak kullandığınız ftp programı ile pvp sunucumuza bağlanıyoruz.
metin2, metin2 mapa slot ekleme, metin2 haritaya slot nasıl eklenir,
Resimde görüldüğü gibi bağlandıktan sonra “/usr/game/share/locale/turkey/map” bu dizine girmemiz gerekiyor. Bu dizinde oyunda bulunan haritaların dosyaları bulunmaktadır ve siz düzeltmek istediğiniz haritanın klasörü içine gireceksiniz. Hangi harita hangi dosya derseniz bunu ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağız. Şimdi örnek vermek gerekirse biz metin2 pvp serverlerımizde mavi birinci köye bir şey ekleyeceğiniz. Onun için metin2_map_c1 klasörünü açıyoruz.
haritaya slot eklemek örnek resim2
Resimde görüldüğü karşımıza bu dosyalar çıkacak. Bazı dosyaların isimlerinden bazı şeyleri anlayabilirsiniz mesela boss.txt de oyun içindeki patronların nerede çıkacaklarının kordinatları vardır. Biz regen.txt’de düzenleme yapacağız dosyamızı açıyoruz.
Haritaya slot eklemek örnek resim3
Dosyamız içinde yukarıda gördüğünüz yazılar çıkacaktır başında “g” yazan satır bize grup olarak slot çağırır “m” olan ise mob_protoda ki canavarı direk çağırır.
Mesela ikinci satırı şöyle anlatabiliriz:
190 889 100 100 0 0 600s 100 1 151
Yeşil : Slotun çıkacağı kordinat
Sarı: Kaç saniyede bir çıkacağı
Pembe: Kaç adet çıkacağı
Mavi: Kaç numaralı canavarın çıkacağı
İşte olay bu kadar basittir sizinde metin2 pvp sunucunuza istediğiniz haritaya istediğiniz mob yada mob slotunu eklemek için yapmanız gereken kordinatı belirleyerek süresini kaç adet çıkacağını ayarlayarak bu satırın altına eklemeniz olacaktır.
metin2, metin2 mapa slot ekleme, metin2 haritaya slot nasıl eklenir,
Metin2 Haritaya ( Mapa ) Slot Ekleme Reviewed by Blog on Ağustos 25, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Hile 2021 © 2016 - 2017
Powered By

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
microsoft twinoid