Evcil Hayvan Almadan Önce Bilmeniz Gereken Beş Şey





Evcil Hayvan Almadan Önce Bilmeniz Gereken Beş Şey
Bir evcil hayvana sahip olmak son derece yararlı olabilir, evcil hayvan mülkiyetinin de büyük bir sorumlulukla geldiğini unutmamak önemlidir. Bir evcil hayvan sahibi olarak, evcil hayvan bakımının temellerini yeni bir hayvan edinmeden önce kapsamlı bir şekilde araştırmanız çok önemlidir, böylece hayvanınızın farklı ihtiyaçlarını anlayıp karşılayabilirsiniz.

Hayvan yetiştirmek için bazı önemli faktörler aşağıda açıklanmıştır:


1. Uzun Süreli Bir İştir

Bir evcil hayvana evinizi açmaya karar verdiğinizde, evcil hayvanınızın ömrü boyunca sizinle olması gerektiğini unutmayın. Evcil hayvan sorumluluğu ayrıca, evde beslenen hayvanların hastalıkları ve sağlığıyla ilgilenmektir. Köpeklerin ve kedilerin ortalama ömrü yaklaşık 12 yıldır, bazı köpekler ve kediler 15-20 yıla kadar yaşarlar. Herkes, yavru kedi istiyor; çünkü aşırı derecede tatlı, ama büyürken de onlara bakmaya hazır olmanız gerekir.

2. Çok Zaman Harcar

Evcil hayvan bakımı her gün önemli miktarda zaman harcar. Egzersiz, sosyalizasyon,  beslenme, ödül tabanlı eğitim, oyun süresi ve veterinerin sağlanması ve dikkat, evcil hayvan sahiplerinin yapması gerekenlerdir.

3. Beklenmeyeni Bekleyiniz.

Kırıcı ve atma şeyler. En sevdiğiniz bitkileri çiğnemek. Mobilyaları kazımak. Çoğumuz evcil hayvanlarımızdan getirmeden önce bu davranışlarla yüz yüze gelmeyi asla düşünmeyiz. Rahatlayın, öfke ya da şaşkın nedenlerden ötürü yapmazlar. Evcil hayvanın davranışlarının yönetilebilirdir. Bir evcil hayvan almak, yeni yürümeye başlayan gibidir. Bebek iken hal ve hareketleri eğitilene kadar sizi biraz üzebilir.



4. Onları Yaşam Tarzınıza Uydurun

Evcil hayvanlar insanlara bağlanabilirler, bu nedenle yaşam biçiminiz onları barındırabilir. Düzenli yolculuklar, meşgul bir sosyal yaşam, uzun çalışma saatleri veya evcil hayvan kabul etmeyen bir ev almak bunlar önceden düşünülmesi gereken bazı faktörlerdir.

5. Evcil Hayvan Mülkiyetinin Maliyetleri

Evcil hayvan sahipliği masrafları, seçtiğiniz hayvanın türüne bağlı olarak değişir. Ev hayvanlarının aileye maliyet olarak düşünüldüğün de; aşılama, desexing, yiyecek, kusurlarını giderme, sağlık kontrolleri, veteriner hekimliğinin faturaları gibi ihtiyaçlarının olduğunu unutmayın. Bir acil durum veya kaza meydana gelirse, gerekirse acil veterinerlik tedavisi için ödeme yapmakla yükümlüsünüz.

Hayvanlar hayatımıza koşulsuz sevgi ve dostluk getiriyor. Bu yüzden bir tane almadan önce, sadece aileniz gibi sevebileceğinizden emin olun.


Evcil hayvanların herkes için çok sevimli olduğu söylenebilir. Herkes evcil hayvan alıp onlara bakabilir. Ancak bazen, uygun bilgi nedeniyle evde beslenen hayvanla ilgilenmek zorlaşır.

Kaynak:EzineArticles.com/expert/Monirul_Islam/2349547
Evcil Hayvan Almadan Önce Bilmeniz Gereken Beş Şey Reviewed by Blog on Ağustos 20, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Hile 2021 © 2016 - 2017
Powered By

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
microsoft twinoid