Özel Okul için Teşvik Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

Özel Okul için Teşvik Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?


ozel_okul
Geçtiğimiz yıl ilk kez uygulanan ve büyük ilgi gören özel okul desteğinin bu sene de aynı ilgiyi görmesi bekleniyor.
Özel okullarda öğrenim göreceklere verilecek olan  eğitim desteği için başvurular bugün başladı. 10 Ağustos ile 2 Eylül 2015 tarihleri arasında özel okul eğitim teşviki için velilerin başvuruda bulunmaları gerekiyor.
Geçtiğimiz yıl okul öncesi için 2.500 lira, ilkokul ve temel lise kademesi için 3.000 lira, ortaokul ve lise kademelerinde ise 3.500 liralık destek devlet tarafından verilmişti. Bu sene ise ücretlerde artış yapıldı ve okul öncesi için 2.650, ilkokul ve temel lise için 3.250 lira, ortaokul ve lise için ise 3.750 lira destek verileceği açıklandı.
Destek almaya hak kazanan öğrencilerin 4-10 Eylül 2015 tarihleri arasında tercih yapmaları gerekiyor. Öğrencinin toplamda 15 okul tercih hakkı bulunuyor.
Özel okul teşviki için başvuru yapacaklardan gelir tespiti ve bunun yanı sıra varsa kira gelirinin taahhütnameyle beyan etmesi isteniyor.
Teşvik için başvuruda bulunacak velilerin öğrencilerin kayıtlı bulundukları okullara giderek e-okul üzerinden başvuruda bulunması gerekiyor.
11 Eylül’de yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesinin ardından 14-21 Eylül tarihleri arasında mutlaka kayıt yapılması gerekiyor. Açılan kontenjanlar için 22 Eylül’de yeni sıralama yapılacağı ve buna bağlı kayıtların ise 22-30 Eylül tarihlerinde gerçekleştirileceği açıklandı.
Bu sene halen özel okulda okuyan öğrenciler de teşvik için başvuruda bulunabilecek.
Özel Okul için Teşvik Başvuruları Ne Zaman Başlıyor? Reviewed by Blog on Ağustos 22, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Hile 2021 © 2016 - 2017
Powered By

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
microsoft twinoid