Sağlıklı Diyet Nedir? Sağlıklı Diyet Nasıl Yapılmalıdır?

güncel, sağlıklı diyet nedir, sağlıklı diyet nasıl yapılmalıdır, sağlıklı diyet listesi, sağlıklı diyetler, 
Vücut yağının %10’u gittiğinde bile kişinin fiziksel görünümünde spesifik değişiklikler olur. Yağ dokusunu düşürmek için kilo kaybının proporsiyonuna karar verme konusunda fiziksel yağ yüzdesini hesaplamak için sayılı metodlar bulunmaktadır. Kilo kaybında kas artımını sağlamak için yeterli olabilecek temel şeyler ağırlık kaldırmak ya da yeterli protein alımını sağlamaktır. Karbonhidrat diyetleri ya da bireysel çalışmalar, özellikle yorucu fiziksel aktiviteler protein alımı isteğini artırır.

Vücut ağırlığının denetlenmesinde bir başka deyişle şişmanlığın kontrol altına alınmasında temel ilke; besinlerle vücuda alınan enerji ile günlük hayatta harcanan enerjinin dengede tutulmasıdır.

Zayıflama diyetlerinde temel ilke ise; besinlerle sınırlı enerji alınması ile birlikte vücudun ihtiyacı olan besin öğesi gereksinimlerinin karşılanmasıdır. En sağlıklı kilo verme yöntemleri bu ilkeyi göz önünde bulunduran diyetlerdir ve doktor kontrolü yada diyetisyen gözetimi altında uygulanmalıdır.

Aşırı protein alımı sağlıklı bir insan için böbrek fonksiyonlarının azalmasıyla bağlantılı olmasa da belirli böbrek rahatsızlıkları olanlar için zararlı olabilir. Yüksek proteinli diyetlerin sağlıklı bireyler üzerinde tehlikeli olduğuna dair henüz kesin bir kanıt yoktur. Sadece, bu diyetlerin böbrek ve karaciğer sorunları olan kişilerde tehlikeli olabileceği görülmüştür. Bazal metabolizma hızı yani kişinin hareketsiz bir şekilde harcadığı kalori miktarı, vücudun toplam ağırlığı ve toplam kas miktarına göre etkilenir. Yani daha fazla kas, daha fazla kalori yakabilmek demektir. 

Kas miktarı artırıldığı zaman daha fazla kalori kilo olmadan vücuttan sindirilebilir. 

SAĞLIKLI KİLO VERMENİN YOLLARI

Öncelikle aceleci olmayın ve diyet süresince kendi kendinizi strese sokmayın. Strese girmek diyeti bozmanıza sebep olur ve dolayısıyla diyetiniz başarısızlıkla son bulur. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için haftada 0.5-1 kilogram ağırlık kaybına yol açan, yavaş ve uzun sürede zayıflamayı hedefleyen diyetler tercih edilmelidir.

Diyete başladığınız dönemde ayda 3-4 kg (yüksek ağırlıkta başlayanlar için bu oran 5-6 kg’a kadar çıkabilmektedir) verilirken, geçen sürede kilo verme hızınızın azalacağını unutmayın. Bazen diyet ve egzersiz yapmanıza rağmen hiç kilo veremediğiniz zamanlar da buna dahildir.

Bunun nedeni ; metabolizmamız hep yaşamaya yönlendirilmiş olarak yaratılmış olmasıdır. Yani siz az besin tüketmeye, diyet yapmaya başladığınızda metabolizmanız bu durumu siz kıtlıktasınız diye algılamaktadır. Aldığınız kaloriyi azalttıkça o da size adapte olmakta, açlıktan ölmenizi engellemek için o da kendi harcadığı enerjiyi azaltarak sizin kilo vermenizi yavaşlatmaktadır. Bu yüzden diyete başlarken akılcı hedefler koyar ve her geçen gün ağırlık kaybetme hızınızın azalacağını bilirseniz motivasyonunuzu kaybetmezsiniz.
Sağlıklı Diyet Nedir? Sağlıklı Diyet Nasıl Yapılmalıdır? Reviewed by Blog on Ağustos 22, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Hile 2021 © 2016 - 2017
Powered By

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
microsoft twinoid