5 İnanılmaz Yol Thrones Dizisi İle Birleşti

Game of Thrones'in en son sezonunun bitmek üzere olduğuna pek inanamıyoruz, Westeros'un kaderinin nasıl oynandığını görmek için bir yıl daha sıkı bir şekilde izlemeye devam edeceğiz.

Yedi sezon boyunca, dizi sadece pop alanında değil, çoğu alanda büyük bir iz bıraktı. Game of Thrones'un çılgın popülaritesi, siyasetin ve hatta bilimin de bulunduğu hayatın her alanına sızdıran örnekler bulunur ve ikincisi eğlenceli örneklerini bulduk.


1. Bir kalıp oyunu
Game of Thrones'un çarpıcı, Emmy ödüllü ana başlık dizisi, 2011'de gösterinin başlangıcında anında ikonik oldu.
Westeros'un astrolabe benzeyen hareketli parçalara sahip üç boyutlu bir haritasına sahip olan bu dizi, kurgusal dünyanın tamamının çeşitli otomat konumlarında dolaşan, her bölümün planına bağlı olarak değişir.

The Simpsons'da ve My Little Pony'da diziye saygı duyuluyordu : Dostluk Sihirdir , ancak en sevdiğim film, çeşitli ... türdeki sümük kalıplarının makro görüntülerini kullanan cılgın bir akıllı videodur. Brüt olabilir, ama aslında güzel.


2. Bir matematik oyunu
GRR Martin'in genişleyen fantezi dizisi, ilişkileri incelemek ve bu epik destanın asıl karakteri olan kim olduğunu tahmin etmek için karmaşık bir matematiksel algoritmaya gereksinim duyduğunuzdan dolayı birçok karakter, ölüm, komplo ve güç mücadelesine sahiptir.
Ve geçen yıl Minnesota'daki Macalester College'dan birkaç matematikçinin yaptığı tam da budur. Ekip, serinin üçüncü kitabı olan Bir Kılıç Fırtınası alarak  , her bir karakterin öne çıkmasını sağlamak için ağ bilimi kullandı.
Tyrion zirvede çıktı, ancak   sonuçlarda da bazı sürprizler vardı.
Almanya'daki farklı bir ekip, popüler gösteriye bazı veri basma yöntemleri uyguladı ve bir  sonraki sırada ölüme kadar sıralamada bir karakter dizisi geliştirdi  . Kullanışlı.
3. Zaman oynamak bir oyun
6. Sezonda özellikle bayağı zaman yolculuğu senaryosu  birçok zihin kırdı , çünkü hayranlar Bran Stark'ın geçmişteki hareketleri genç Hodor'u ve muhtemelen Westeros'un tarihini nasıl etkilediğini bir araya getirmeye çalıştı.

Caltech'ten teorik bir fizikçi olan Sean Carroll, Bran'ın güçlerinin onun "iki kerede aynı anda" olmasını nasıl sağladığını açıklamaya çalıştı.

Carroll, "Geçmişte genç Hodor'la birlikte ve her ne şekilde olursa olsun, genç Hodor ile Hodor arasında bir bağlantı var" diye cesaret edip, senaryonun tamamı "tamamen delilik" olduğunu kabul etmeden önce.
Ancak zaman yolculuğu karma eklendikten sonra bir zamanlar hayali evrende olabilecek değişik nedensel döngüler hakkında eğlenceli bir tartışma yapmaya izin verdiler -  burada daha fazla bilgi edinmenizi sağlayacağız .
4. Kalp atış hızı oyunu
Veriler, sadece dizinin içinden geçen karakterlerin ordularında değil, aynı zamanda evdeki ekranlarına tutkal edilen izleyicilerin ordularında toplanabilir.
Cardiogram adlı bir Apple Watch uygulamasının geliştiricilerinin yaptığı son bir kalp hızı çalışması, gerçekte cinsiyet ve Game of Thrones izlediklerinde insanların kalplerini en çok yarışan şiddetin olmadığını ortaya çıkardı .
Dakikada kalp atışlarını çizme ve bunları 7. sezonun ilk dört bölümüne eşleme , en heyecan verici sahnelerin diyaloğu içermesi ve harekete geçme eğilimindeolmadıklarını ortaya koydu (bir istisna vardı, hangi sahneyi bulmak için buraya tıklayın ).
5. Bir zeka oyunu
Sonuçta, tüm hikaye, kimin Demir Taht'da oturacağına dair etrafında dönüyor ve psikolojik bir mücadele, kılıçlar ve ejderhalar içeren fiziksel bir savaş kadar yapıyor.
Psikologlar zihinsel oyunlar söz konusu olduğunda sadece para veya güç (veya kılıçlar veya ejderhalar) kazanmak için yeterli değildir, sonuç olarak yalnızca Westeros'ta değil, gerçek hayatta da ileriye götürebilecek bir anahtar kişilik özelliği vardır. .
BrainCraft tarafından hazırlanan bir videolara göre, hepsi kendini kontrol altına alıyor , karakterlerden herhangi biri için tartışmasız en önemli zihinsel kaynak. Gerçekten gecikmiş hazzın bir şarkısı olduğu ortaya çıktı.
5 İnanılmaz Yol Thrones Dizisi İle Birleşti Reviewed by Blog on Ağustos 21, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Hile 2021 © 2016 - 2017
Powered By

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
microsoft twinoid