Katil robotlar: Uzmanlar 'savaşta üçüncü devrim' konusunda uyarıda bulunuyorlar

100'den fazla lider robot uzmanı Birleşmiş Milletlere "katil robotlar" ın gelişimini önlemek için harekete geçmeye çağırıyor.
Örgütçilere
, milyarder Elon Musk da dahil olmak üzere yapay zeka liderleri "savaşta üçüncü bir devrim" konusunda uyarıda bulundu.
Mektup "öldürücü özerk" teknolojisi o zaman eklemeden hakikatın bir "Pandora'nın kutusu" olduğunu söyledi.
116 uzman silahları yönetmede AI kullanma yasağını istiyor.
Mektupta "Bir zamanlar geliştikçe, silahlı çatışmaların her zamankinden daha büyük bir ölçekte ve insanların anlayabileceğinden daha hızlı zamanlamalarına izin vereceğiz" diyor.
"Bunlar terör silahları, despotlar ve teröristlerin masum nüfusa karşı kullandıkları silahlar ve silahların istenmeyen yollarla saldırıya uğraması olabilir" diye ekliyor.
Teknoloji liderlerinden, "harekete geçmek için çok zamanımız olmadığı" konusunda uyarıda bulunan acil bir mesaj var.
"Bu Pandora'nın kutusu açıldığında kapanması zor olacak."
Uzmanlar, BM Belirli Konvansiyonel Silahlar Sözleşmesi (CCW) kapsamında yasaklanan silah listesine eklenecek "ahlaki açıdan yanlış" teknoloji olarak tarif ettikleri şeyleri çağırıyor.
Tesla'nın kurucu ortağı ve CEO'su Musk'un yanı sıra, teknoloji liderleri arasında Google'ın DeepMind'in kurucularından Mustafa Süleyman da bulunuyor.
Bağımsız silahlara odaklanan BM grubu Pazartesi günü toplanmayı planladı ancak toplantı, grubun web sitesine göre Kasım ayına ertelendi.
"Katil robot" teknolojisinin geliştirilmesine yönelik potansiyel bir yasak, daha önce BM komiteleri tarafından tartışılmıştır.
2015'te 1000'den fazla teknoloji uzmanı, bilim adamı ve araştırmacı , özerk silahların tehlikeleri hakkında bir uyarı mektubu yazdı .
2015 mektubunun imzacılar arasında bilim adamı Stephen Hawking, Apple'ın kurucularından Steve Wozniak ve Musk da vardı.

'Katil robot' nedir?

Bir katil robot, insan müdahalesi olmaksızın hedefleri seçip bunlarla etkileşime giren tamamen özerk bir silahtır. Şu anda var olmayan ancak teknolojideki gelişmeler onları daha gerçeğe yakınlaştırıyor.
Katil robotlar lehine olanlar, mevcut savaş yasalarının, konuşlandırıldıklarında ortaya çıkabilecek herhangi bir problemi çözmek için yeterli olabileceğine inanıyorlar; bu böyle değilse, salt yasak değil, bir moratoryum çağrılmalıdır.
Bununla birlikte, kullanımlarına karşı çıkanların insanlık için bir tehdit olduğuna inanıyor ve herhangi bir özerk "öldürme işlevi" yasaklanmalıdır.
Katil robotlar: Uzmanlar 'savaşta üçüncü devrim' konusunda uyarıda bulunuyorlar Reviewed by Blog on Ağustos 21, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Hile 2021 © 2016 - 2017
Powered By

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
microsoft twinoid