Taare Zameen Par

Neden Bolywood? Neden Amir Khan? Bolywood en çok film üreten Hindistan'da üretilen bir addır. Boolywood filmleri daha renkli, duyguların daha yoğun olduğu, daha çok gelenek ve göreneklere ver verildiği, gösterişli kıyafetlerin ve mekanların kullanıldığı aslında bir kültür yansıması olan filmlerdir. Ve biz bu filmlere kendimizi daha yakın hissediyoruz ve Bolywood'un en önemli oyuncuları olan Khan'lara ayrı bir değer vermekteyiz.

Taare Zameen Par'da 2007 hint yapımı bir Boolywood filmidir. 'Yerdeki Yıldızlar' ve 'Her Çocuk Özeldir' şeklinde iki çevirisi bulunmaktadır. Aamir Khan sadece başrolde değil, yönetmen kadrosunda da olduğu Türkiye'de de ne kadar az önem verildiğini gördüğümüz bir konuyu işlenmiştir. Tüm dünyanın özen göstermesi gereken engelli çocuklara yaklaşımı anlatan filmde Ishaan Awasthi adında 8 yaşında okuma ve yazma problemi yaşayan bir çocuk ön plana çıkmakta. Ailesi tarafından tembellikle suçlanan sürekli azar işiterek asi ve içine kapanık bir çocuk haline gelir.
Okula gelen resim hocası Ram Shankar Nikumbh (Aamir Kahn) kimsenin farketmediği belki de fark etmek istemedği bu durumu anlar. Ve onunla özel olarak ilgilenerek, ona anlayabileceği özel eğitim sistemiyle destek olur. Aslında her çocuğun normal olması gerekmediğini, hepsinin ayrı ayrı özel olduklarını vurgulayan sıcacık, sizi içine alan; tabi her zamanki gibi müzik ve dansların eksik olmadığı 2 saat 45 dakikalık bir filmdir.

Imbd puanı 8,5 olan filmin 15'den fazlada farklı dallarda ödülleri bulunmaktadır. Farkındalıkla yerdeki yıldızları parlatmakta bizim elimizde iyi seyirler:)
Taare Zameen Par Reviewed by Blog on Kasım 30, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Hile 2021 © 2016 - 2017
Powered By

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
microsoft twinoid