Yeşil Yol / The Green Mile

Film
Stephen King'in dram türündeki aynı adı taşıyan eserinden 1999 yılında yapılmıştır. Yönetmen koltuğunda Esaret Bedeli'den de tanıdığımız Frank Darabont oturmaktadır. Filmin başrolünde 2012 yılında aramızdan ayrılan oldukça iri yarı bir adam olan Amerikalı oyuncu Michael Claeke Duncan ve Oscar ödüllü oyuncu Tom Hanks vardır. 60 milyon$ bütçeyle çekilen filmde 4/5 katı bir hasılat elde edilse de değeri bunun çok daha üstündedir.

Yeşil Yol olarak filmdeki kastedilen yer; mahkumların hapishaneden, işkence gördükleri elektrikli sandalyeye gidişindeki kısa bir yerdir. Çocuk cinayetinden yargılanan iri yarı kocaman ama pamuk gibi bir kalbi olan John Coffey'in uğradığı haksızlığın anlatıldığı filmde isteseniz de gözyaşlarınızı tutmanız mümkün olmamakta.

İzleyenlerin üzerinde unutamayacağı etkiler bırakan film dünyanın en iyi 50 filmi arasında üst sıralarda yer alır. 10 adet  farklı dallarda ödülü bulunan film, izleyicilerin kalbine işlemeyi başarmış bir yapımdır. Etkisinden uzun süre çıkamayacağınız film için şimdiden iyi seyirler :)
Yeşil Yol / The Green Mile Reviewed by Blog on Kasım 29, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Hile 2021 © 2016 - 2017
Powered By

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
microsoft twinoid