Adsense ile Kolay Para Kazanma

Çoğu blog yazarı kariyerinin ilk yıllarında Google adsense ile para kazanma yöntemine başvuruyor. Bu şekildeki kazanç yönteminin hala işe yaradığını ve geçerliliğini koruduğunu söyleyebilirim.
Adsense para kazanma şeklinin aktif olarak kullanıldığı ortam elbette bloglar.Dünyada hızla bir meslek halini alan blog yazarlığı, ülkemizde de artık yavaş yavaş ama emin adımlar ile bir meslek halini almaya başladı. Hobi olarak başlayan bir çok yazar, belirli bir süreden sonra artık para kazanmak için bloglarını kullanıyorlar.
webmaster, adsense ile para kazanma, adsense para kazan, adsenseden para kazan,
webmaster, adsense ile para kazanma, adsense para kazan, adsenseden para kazan, 
Blog nasıl açılır konusunu sizlerle paylaştığımda blog yazarak para kazanmak  mümkün diye belirmiştim.Şimdi ise önemli bir kazanç şekli olan adsense para kazanma yöntemlerikonusunu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Elbette her şeyden önce bir hesabınız ve bloğunuzun olması gerekiyor. Bu konuları önceki yazılarımda paylaştığım için bu kısmı atlıyorum.
Tavsiye yazı : Adsense kayıt olma 
Yazımı daha gerçekçi kılmak adına en başta aşağıdaki resem bakmanızı rica ediyorum. Gerçekten inanılmaz değil mi? Tek bir reklam tıklaması ile elde edilen gelir 14,69$.Bu size en azından bu sistemin hala çalıştığını ve pazarda yüksek gelir getiren konu ve kelimelerin olduğunu gösteriyor. O yüzden aslında çok zor gibi görünen bir göreviniz olsa da kolay bir şekle çevirmek de mümkün.

Terimleri anlamak

Hesap üzerinde birkaç ölçüm terimleri yer alıyor. CTR (Click through rate), CPC (Cost per click) ve RPM (revenue per thousand impressions) gibi . Şimdi gelin bunların ne anlama geldiğine bakalım :
CTR – (TO) : Tıklama oranı ifadesinin kısaltılmış halidir. Yani gösterilen sayfa sayısına karşılık ne kadar reklam tıklanmış ifadesinin göstergesidir.Örneğin 100 sayfa gösteriminiz var ve 10 tıklama yapılmışsa (tıklama sayısı / sayfa gösterimi) TO’nuz %10 olacaktır.Bu oran size okuyucularınızın sitenizde görüntülenen reklamlarla ne kadar ilgilendiğini gösterir.
CPC – TBM : Tıklama başına maliyet ifadesinin kısa halidir.Adsense her tıklama için aynı ücreti vermez.Reklam verenler kendi ürünlerine göre tıklama başına daha yüksek bir bedel ödemeyi sunabilirler.Bu da sizin daha az tıkla daha çok kazanç elde etmenize imkan verir. Tahmini kazancın tıklama sayısına bölünmesi ile elde edilir.
RPM – (BGBG) : Bin gösterim başına gelir ifadesinin kısaltılmış halidir.Bin gösterim için ne kadar kazanç elde ediyorsunuzun göstergesidir.Örneğin 5 bin gösterime karşılık 40 TL kazandıysanız BGBG ‘ niz 8 tl olacaktır.Bu değer sizin gelir elde etme başarınızı gösterecektir.

Adsense Matematiği

adsense-para-kazanma-yontemleri
Biraz somut adımlarla adsense ne kadar kazandırır sorusuna kısa bir cevap vermek istiyorum.
Kazancınız tam olarak 4 temel ayağa oturtulmuş durumda.
  1. Site ziyaretçi trafiği
  2. Blog konusu ve anahtar kelimeleri
  3. Reklam yerleşimi
  4. Ziyaretçileriniz hangi ülkeden geldiği
Yukarıdaki etmenler sizin kazancınızı doğrudan etkiler.Şimdi gelin bu maddelere ayrı ayrı yakından bakalım :

1-Ziyaretçi trafiği

Sitenizin günlük tıklanma oranı ve ziyaretçi kaynağı kazancınızda önemli rol oynar.Kabaca reklamınız ne kadar çok kişiye görüntülenirse tıklanma ihtimali de o derece yüksek olacaktır.
30 yazı varsa ve her biri günde 100 ziyaretçi alıyorsa ya da 120 yazı var ve her biri günde 25 ziyaretçi alıyorsa kazanmanız için gerekli trafiğe ulaşmışsınız demektir.
Sitenize ziyaretçi gelmezse para kazanmak hayal olur !
Peki ziyaretçi kaynağı ?
Organik ziyaretçi dediğimiz aramalar sonucu sitenize ulaşan kişiler reklam tıklama potansiyeli yüksek kitleyi oluşturur.Çünkü sitenizde alakalı reklam gösterimi olduğunu düşünürsek direkt anahtar kelime araması sonucu sitenize gelen ziyaretçi aynı kelimeyle çıkacak reklamı tıklama ihtimali yüksek olacaktır.
Tavsiye yazı : Sıra dışı ziyaretçi kaynakları

2-Blog konusu ve anahtar kelimeler

Yukarıda bahsettiğim gibi her kelime aynı oranda kazanç getirmiyor.Örneğin reklam verenlerin yemek kelimesine ödediği ücret ile laptop kelimesine ödediği ücret aynı değil.
Amacınız yüksek oranda adsense kazancı sağlamak ise yeni açacağınız blogda bunu bir kıstas olarak sayabilirsiniz.Mevcut blogunuzda ise eğer kategori olarak yakın kelimeler varsa yeni yazınızda onu tercih edebilirsiniz.
Adsense çok kazandıran kelimeleri nasıl bulabilirim?
Adwords kelime aracı analiz yaptığımız zaman aslında bize kelime karşılığındaki reklam ücretini de yansıtıyor: Hedef kelimenizi belirlerken yüksek kazandıran kelimeye odaklanmanız tıklanma karşılığında reklam gelirinizin yüksek olacağını göstermektedir.
adwords-cok-kazandiran-kelime
Bir diğer yöntemimiz de google analytics kullanımı konusunda olacaktır.Eğer analytics ve adsense hesabınızı bağladıysanız geçmiş yazılarınızda size yüksek oranda gelir getiren kelimeleri görebilir ve bundan sonra bu konularda yazmaya gayret gösterebilirsiniz.
analytics-ve-adsense
Örnek olarak ilk 3 sırada yer alan konulara yönelmek bana gelir artışı sağlayacaktır.

3-Reklam Yerleşimi

Reklam adedi ne kadar çok olursa olsu iyi bir yerleşim kadar size fayda sağlamaz.Okuyucuların ilk odaklanacakları yerlere reklamları yerleştirmek daha yüksek tıklama getirecektir.Bu yüzden sayfa aşağıya sürüklenmeden blog tasarımınıza göre header ve yazı üstü-altında reklama yer vermek gerekir.
Resim ve metin reklamların aynı anda aktif olması, 336x280 – 300x250 – 728x90 gibi reklamlar daha fazla kazanç sağlayacaktır.Bu yüzden bu optimizasyonu sitelerinizde kullanmanızı öneririm.
Adsense destek sayfasını ziyaret ederseniz anasayfa ve makale sayfası için aşağıdaki örnekleri verdiklerini göreceksiniz.O yüzden aşağıdaki resimleri sitenize uyarlamanızı öneririm.
AnaSayfa için :
adsense-ana-sayfası
Yazı sayfası için :
adsense-makale-sayfası-1
adsense-makale-sayfası-2

4-Ziyaretçileriniz hangi ülkeden geliyor ?

Bu konuda maalesef çok iç açıcı şeylerden bahsedemeyeceğim. Bildiğiniz gibi hangi ülkeden siteniz görüntüleniyorsa reklamlar da o ülkeye uyarlanmış şekilde çıkıyor.Bununla birlikte Amerika, Kanada ve İngiltere gibi ülkelerden gelen tıklamaların çok daha fazla gelir getirdiği de kesin. Eğer siteleriniz bu ülkeden ziyaretçi almıyorsa alanlara nazaran aynı değerlerde daha düşük gelir getirecektir. İşin çok iç açıcı olmayan kısmı ise dilimizin o ülkelerden farklı olması ve yine o ülkelerden çok fazla trafik alamamış olmamız.
Eğer dünya çapında yayın yapan blogunuz yoksa kısmen de olsa 4. maddede eksik kalabilirsiniz.Üzülmek yok ! İlk 3 maddedeki adımlara geliştirmeye bakalım =)

Son Sözler


Blog yazarlarının en çok sorular sorup müzdarip olduğu konulardan biri adsense para kazanma.Çünkü artık bazı şeyler eskisi gibi değil.Ziyaretçiler neyin reklam neyin içerik olduğu ayrımını çok rahat yapabiliyor.Özellikle teknoloji blogları daha bilinçli insanlar tarafından ziyaret edildiğinden tıklanma oranı düşük olabiliyor.Bu yüzden elinizden geldiğince farklı yerleşimleri test etmeli ve siteniz için doğru olanı kendiniz bulmalısınız.Umarım adsense ne kadar kazandırır sorunuza uygun cevabı verebilmişimdir.Şimdi söz sizde. Kazanç artıran farklı ipuçlarınız var mı ? Gelirinizin yeterli olduğunu düşünüyor musunuz ?
Adsense ile Kolay Para Kazanma Reviewed by Blog on Eylül 12, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Hile 2021 © 2016 - 2017
Powered By

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
microsoft twinoid