Adsense Tık Başına Ne Kadar Veriyor ?

Adsense , biz blog yazarları için bloğumuzdan gelir elde edebileceğimiz en güvenilir ve en çok kazandıran reklam servisidir.Adsense kayıt olma bazen zor olsa da ödemeleri zamanında yapması, kullanıcı tabanlı reklamlara yer vermesi gibi özelliklerinden ötürü tercih edilmeye devam ediyor. Peki iyi güzel de ben adsense den ne kadar kazanırım , adsense tık başı ne kadar veriyor diye sorular aklınıza geliyor olabilir.Aklınızdaki bu sorulara yanıt olması açısından faydalı olacağına inandığım bu yazımı sizler için hazırlamak istedim.
adsense, webmaster, adsense tık başına ne kadar veriyor, adsense ne kadar kazandırıyor,
adsense, webmaster, adsense tık başına ne kadar veriyor, adsense ne kadar kazandırıyor,
Bildiğiniz gibi adsense Pay per click (PPC) yanı tık başına kazanç mantığına dayanan bir sistem üzerinde kurulu. Okuyucularınız reklamlara ne kadar çok tıklarsa o kadar gelir elde edeceksiniz demektir.Fakat bu kazanç her zaman sabit değil. Şöyle ki bugün 10 tık alarak 10$ kazandıysanız yarın bu rakam çok daha düşük ya da çok daha yüksek olabilir.Çünkü tıklama başına maliyet her reklam için farklıdır.
--> Adsense başvuru şartları 
Adsense kazanç raporlarında da göreceğiniz üzere TBM, reklam verenler tarafından verilen tık başı maliyet oranını ifade eder.Reklam verenler yaptıkları ürün ve hizmetin ne olduğuna bağlı olarak tıklama başına diğer reklam verenlerden fazla ya da az ödeme yapmak isteyebilirler.Bu durum da sizin farklı miktarlarda ödeme almanıza sebep olur.
Kısa bir matematik hesabı yapmak istersek :
Diyelim TBM 0,1$ olsun.Eğer o gün 100 tıklama aldıysanız kazancınız 10$ olacaktır.
Forumlarda duymuşsunuzdur.İngilizce bloğunuz varsa daha fazla kazanırsınız diye.Neden? Çünkü TBM oranları ülkemizde göre daha yüksek.Bu yüzdendir ki İngilizce bloğunuz varsa ve konu olarak da yüksek kazanç getiren kategorilerden birisiyse iyi bir gelir elde etmeniz mümkün

Adsense kazancımı nasıl artırırım?

Terimsel ifadeleri açıkladıktan sonra gelelim kazancınızı maksimum nasıl tutabilirsiniz konusuna.Reklamı ekledim gelsin paralar şeklinde hiçbir optimizasyon yapmadan bloğunuzu bırakmak size fazla kazanç sağlamayacaktır.Peki ne yapmalısınız ?
-->Adsense alakalı reklam gösterimi
  • Metin ve görsel reklam seçeneğini aktif edin.
  • Çok fazla reklam kategorisini filtrelemeyin. Adsense reklam filtreleme işlemini çok yaparsanız tık başına fazla ödeyenleri engellemiş olabilirsiniz.
  • Reklamlarınız blogunuzun bir parçası olsun.Reklam yerleşimi bu yüzden maksimum kazanç için önemli.
Son Sözler
Adsense tık başına ne kadar veriyor sorunuza umarım sağlıklı bir cevap verebilmişimdir.Dönem dönem reklam gelirlerimde ben de dalgalanmalar yaşıyorum.Bazen sayfamı açtığımda çok şaşırdığım ve Ah her gün bu kadar kazansam dediğim de oluyor.Ne diyelim, herkese bol kazançlar…

Adsense Tık Başına Ne Kadar Veriyor ? Reviewed by Blog on Eylül 12, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Hile 2021 © 2016 - 2017
Powered By

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
microsoft twinoid